Säkerhetstänk i en allt hårdare värld - Jari Safe chevron-down chevron-right chevron-left chevron-down search lock sign-out sphere facebook-official facebook facebook-square linkedin linkedin-square linkedin2 google-plus-square twitter-square envelope envelope-o close quote-left download3
In English
Kontakta oss

Säkerhetstänk i en allt hårdare värld

Du har säkert som många andra tänkt igenom dina behov av skydd mot brand, inbrott och tillgrepp – och vidtagit lämpliga åtgärder. Men har du gjort tillräckligt?

Det kan hända var som helst, när som helst

Ute i världen ser vi allt oftare hur både små och stora konflikter kan eskalera – och det handlar inte bara om kravaller och upplopp i miljonstäder utomlands. Våldsamheter kan uppstå var som helst och när som helst – även i ditt kvarter. Vad de utlösande konflikterna handlar om spelar ingen roll om din och dina grannars butiker råkar vara i närheten när aggressioner spårar ur i kriminalitet och skadegörelse.

Konsekvenserna blir både dyrbara och obehagliga, oavsett om det handlar om spontana våldsamheter eller planerade ”smash and grab”-kupper. En oplanerad nedstängning ger försäljningsbortfall, skador och stölder kan bli mycket kostsamma att ersätta, och drabbad personal kan få långvariga besvär av chocken som uppstår vid en plötslig attack som inte hinner avvärjas.

Lösningarna finns – det här kan du göra

Inför den här typen av obehagliga situationer gäller det därför att vara förberedd, såväl mentalt som med tekniska lösningar som snabbt ger ett effektivt skalskydd innan skadan hinner ske. Och tekniken finns, som till exempel stabila, snabbt fällbara galler och jalusier som gör jobbet utan att vara i vägen när de inte behövs.

Det här kan du som företagare göra för att skydda dig och dina anställda:

• Ha ett väl synligt och robust skalskydd som gör det så oattraktivt som möjligt för potentiella tjuvar och våldsverkare.

• Installera larm med övervakning – och se till att det syns tydligt.

• Ta fram genomtänkta rutiner för trygg öppning och stängning av butiken, och se till att de alltid följs.

• Se till att skyddsutrustningen underhålls regelbundet för att säkerställa en optimal funktion om det värsta händer.

Hos oss på Jari Safe och hos våra återförsäljare hittar du allt du behöver för att skydda din rörelse mot brand, inbrott och skadegörelse – med unik kundanpassning, egna montörer och en rikstäckande serviceorganisation. Hör gärna av dig, så berättar vi mer om våra välbeprövade lösningar för en tryggare vardag.

Made in Tibro, Sweden